Sveriges Radio

Extrasändningar från Ekot

Uppdaterad

Ekojouren under corona. Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Varför har P1 infört så många extrasändningar från Ekot? Det hackar ju sönder hela kanalen. 

Vi har det senaste året sänkt ribban för när vi bryter tablån i P1 för extra nyhetssändningar och vi kommer att jobba så även framöver. Skälen är flera: 

  • Nyheter förmedlas numera blixtsnabbt från många olika källor. I takt med att nyhetsflödet blivit snabbare har också kravet från lyssnarna ökat. Många av våra lyssnare nöjer sig inte med den snabba nyhetsflashen från andra nyhetsleverantörer. När stora saker inträffar vill de att public service också ska finnas där, med information som man kan lita på. Trycket på oss att sända mer och vid alla tider på dygnet är stort. Vi får kritik så fort vi är sena. 

  • Vi lever nu också i en tid med svåra konflikter i världen, oro i Europa och svåra situationer som ska hanteras både av politiker och civilsamhället. Det finns mycket att rapportera om och ett stort behov av information och diskussion. 

  • Dessutom vet vi genom publikmätningar att allt fler av våra lyssnare numera tar del av vårt utbud på andra sätt än genom FM-radion. Man väljer att lyssna på sina favoritprogram när man själv vill i datorn eller mobilen. När vi lägger in en extrasändning kring någon aktuell nyhetshändelse finns de ursprungliga tablåprogrammen kvar att lyssna på i datorn, mobilen eller på repristiden i FM-radion. 

Guide taggad med: ekot extrasändning
warning Created with Sketch.