Sveriges Radio

Sommar i P1 & Vinter i P1

Uppdaterad

I Sommar & Vinter i P1 hör du våra sommarpratare berätta om sina personliga upplevelser och spela sin favoritmusik. Programmet sänds i radio och i poddversion. 


När presenteras årets sommarvärdar 2023?

Torsdag den 8 juni kl. 13.00 presenterar Bibi Rödöö årets Sommarvärdar i en sändning i P1 och Sveriges Radio Play. Premiär för första programmet sker som vanligt på midsommardagen den 24 juni - också det kl. 13.00.

Hur väljer Sommar i P1 sina sommarpratare?

Redaktionen söker goda berättare och personer som på olika vis setts och hörts under det gångna året. 

Om du har ett tips på en intressant person som du skulle vilja höra som Sommarvärd, lämna gärna information genom att mejla direkt till redaktionen.

Var hittar man kalendern med alla sommarvärdar? 

Kalendern med årets sommarvärdar ser du här, man kan skriva ut kalendern i stående och liggande format och sätta på kylskåpet. 

Jag har en hörselnedsättning, kommer jag kunna ta del av Sommar i P1? 

Vi vill förstås att så många som möjligt ska kunna ta del av våra program, även de med en hörselnedsättning. Läs om text och transkribering på Sveriges Radio här.

När sänds vinter i P1? 

Vinter i P1 sänds under jul-och nyårshelgen. De åtta värdarna presenteras av Bibbi Rödöö i en direktsändning. 

Jag vill lyssna på gamla sommarprogram. Var hittar jag dem?

Vi har lagt upp många gamla sommarprat på vår hemsida. Du hittar de antingen här i en alfabetisk lista eller här i kronologisk ordning.

Varför hittar jag inte ett gammalt sommarprogram?

Alla Sommarprogram som har sänts sedan 2000-talet är digitaliserade och finns uppladdade på vår hemsida. Sedan 1997 har alla program bevarats, innan dess var det dock långt ifrån alla program som arkiverades. Vi arbetar med att digitalisera fler arkiverade program i mån av tid.

Guide taggad med: P1 sommar Vinter
warning Created with Sketch.