Sveriges Radio

Spelkö: Hur spelar jag flera avsnitt i följd?

Uppdaterad

Kan jag lägga många avsnitt av exempelvis programmet OBS i en kö på min dator eller mobiltelefon? Alltså så att jag sen kan köra igång mina val av 4-5 program och lägga mig i badet och inte behöva gå upp mellan varje program för att köra igång nästa, utan detta startar av sig självt?

Det går utmärkt! Först beskriver vi hur du gör från vår hemsida sverigesradio.se, och sedan hur du gör med mobilappen Sveriges Radio Play.

Min sida, en funktion på sverigesradio.se

På vår hemsida finns det en funktion som heter Min sida. De ljudklipp och avsnitt som läggs till Min sida går att spela upp i en följd, men funktionen går också att använda som ett sätt att "lägga ett bokmärke" på avsnitt du vill lyssna på framöver.


De avsnitt som lagts till på Min sida återfinns kan du sedan nå genom att gå till Min sida via den länk som finns i toppen av alla våra sidor, se bilden nedan.

Även länken Ändra är markerad. Klicka på den om du vill ta bort avsnitt från Min sida eller om du vill ändra avsnittens ordning.

Avsnitten på Min sida går alltså att spela upp i en följd och uppspelningen börjar med det ljud du startar med. Därefter spelas avsnitten eller ljudklippen nedanför detta upp i den ordning de ligger i listan.

Lyssnare som inte vill att nästa ljud ska spelas upp automatiskt, kan stänga av funktionen för att spela nästa direkt i spelaren. Du gör detta i spelaren nertill på sidan, se bild. Reglaget når du i den stora versionen av spelaren som du fäller ut genom att klicka på pilen till höger om volymkontrollen.


Min lista i appen Sveriges Radio Play

I appen Sveriges Radio Play finns en liknande funktion, men den heter Min lista. För att lägga till avsnitt trycker du på de tre punkter som finns i anslutning till avsnittet och väljer + Min lista, se bild:


Min sida når du via meny-valet Min lista i nedre högra hörnet. Dina utvalda avsnitt ligger i den ordning du har lagt till dem, där det avsnitt du först lade till i listan ligger överst. Om du vill ändra ordningen, så klickar du på pennan (Android) eller Ändra (Ios).

Starta spelkön genom att trycka på play-knappen vid det avsnitt som du vill börja uppspelningen med, se bilden nedan. Avsnitten nedanför kommer sedan att spelas upp i rätt ordning:


Observera att det endast blir en spelkö om du startar uppspelningen "inne i själva listan" genom att trycka på den lilla bilden med play-knappen

Om du istället trycker på texten om ett avsnitt, lämnar du Min lista och kommer till just det avsnittets sida, med en större bild. Om du startar uppspelningen från avsnittets egen sida, blir det endast det avsnittet som spelas upp. (Vill du använda Min lista för att spara avsnitt för framtida lyssning, men inte vill att avsnitten spelas upp automatiskt efter varandra, kan du alltså lägga ett avsnitt till Min lista, och spela upp det utanför listan!) 

Det finns även färdiga listor där du inte själv behöver lägga till några avsnitt. I vårt supportforum kan du läsa mer om vilka listor det är:
Sveriges Radio Play - Spela alla