Sveriges Radio

Spelkö: Hur spelar jag flera avsnitt i följd?

Uppdaterad

Kan jag lägga avsnitt av exempelvis programmet OBS i en kö på min dator eller mobil? Alltså så att jag kan starta mitt val av 4-5 avsnitt, lägga mig i badet och sen slippa gå upp mellan programmen för att spela nästa avsnitt, eftersom de startar av sig självt?

Det går utmärkt! Först skriver vi hur du gör från vår hemsida sverigesradio.se, sedan hur du gör med mobilappen Sveriges Radio Play.

Min sida, en funktion på sverigesradio.se

På hemsidan finns funktionen Min sida. De ljudklipp och avsnitt som läggs till Min sida kan du sedan spela upp i en följd. Funktionen går också att använda för att "lägga ett bokmärke" på sådant du vill lyssna på framöver.

De ljud du lägger till på Min sida återfinner du via länken Min sida som finns i toppen av våra webbsidor, se bilden nedan:

Även länken Ändra är markerad ovan. Klicka på den om du vill ändra avsnittens ordning eller ta bort ljud från Min sida.

Ljuden på Min sida går sedan att spela upp i en följd. När ett ljud spelats klart, fortsätter uppspelningen automatiskt med nästa avsnitt eller ljudklipp. Ljuden spelas uppifrån och ned i den ordning de ligger på Min sida.

Om du inte vill att ljuden spelas upp automatiskt, kan du stänga av funktionen spela nästa direkt i spelaren nertill på sidan, se bild. Reglaget finns i en större version av spelaren som du fäller ut genom att klicka på pilen till höger om volymkontrollen.


Min lista i appen Sveriges Radio Play

I appen Sveriges Radio Play finns en liknande funktion som heter Min lista. Du lägger till ett avsnitt genom att trycka på de tre punkter som finns vid varje avsnitt och välja + Min lista, se bild:

Min lista når du via meny-valet Min sida nertill i appen. De avsnitt du markerat ligger i den ordning du har lagt till dem, med det avsnitt du först lade till i listan överst. Du kan ändra ordningen genom att trycka på pennan (Android) eller ordet Ändra (Ios).

Starta spelkön genom att trycka på play-knappen vid det avsnitt som du vill börja uppspelningen med, se bilden nedan. Avsnitten nedanför kommer sedan att följa automatiskt:


Observera att det endast blir en spelkö om du startar uppspelningen "inne i själva listan". Om du istället trycker på texten eller avsnittets bild, lämnar du Min lista och kommer till avsnittets egen sida, med en större avsnittsbild. Om du spelar ljudet från avsnittets sida, blir det enbart detta avsnitt som spelas upp. (Om du använder Min lista för att spara avsnitt för framtida lyssning, men inte vill att de spelas upp automatiskt efter varandra, kan du alltså spela upp avsnitt utanför listan! Du kan även slå av den automatiska uppspelningen helt under inställningarna i appen.) 

Det finns även färdiga listor där du inte behöver lägga till avsnitt själv. Här kan du läsa mer om detta:
Hur spelar jag alla delar i en serie automatiskt? - Forum för teknisk support

warning Created with Sketch.