Sveriges Radio

Sveriges Radio påverkas när Google stänger ned tjänst i smarta högtalare

Uppdaterad

Google har bestämt att globalt stänga ner det som kallas ”conversational actions” – alltså de ”appar” som aktiveras i alla Googles smarta högtalare genom att säga ”prata med…”. Hela miljön och alla "appar" som är av detta slag kommer inom kort att sluta fungera.

Sveriges Radio var tidiga med att bygga och utveckla dessa typer av ”actions” och funktionerna som finns i vår app Sveriges Radio är vi stolta över. Därför är det tråkigt att Google väljer att lägga ner denna möjlighet. Den 13 juni kommer vår och alla andras ”action” att sluta fungera.

Vi för samtal med Google om hur vi ska kunna ersätta funktionerna i framtiden och hoppas inom kort kunna ersätta delar av funktionerna. För mer information se Googles hemsida

Går fortfarande att lyssna på våra kanaler och nyheter

Viktigt att påpeka är att man fortfarande kan lyssna på våra radiokanaler genom att be den smarta högtalaren att "spela P1" eller motsvarande. Dessutom kan du även, precis som vanligt, lyssna på våra nyheter genom att säga "spela upp nyheter". Dessa två funktioner påverkas inte av Googles planerade nedstängning.
Vill man lyssna på våra poddar eller våra program i efterhand rekommenderar vi att du laddar ner vår mobil-app Sveriges Radio Play.

Guide taggad med: Google Smarta högtalare
warning Created with Sketch.