Sveriges Radio

Missade dagens Radioföljetong. Var hittar jag rätt del?

Uppdaterad

Jag missade Radioföljetongen idag. Både i Play-appen och på webben ligger det väldigt långa avsnitt med flera delar i samma ljudfil. Hur kan jag ta reda på vid vilken tidpunkt dagens avsnitt börjar?

Vi beskriver först hur du gör på vår hemsida, där det är lite enklare, och sedan hur du kan göra i appen Sveriges Radio Play.

På hemsidan finns länkar till rätt tidpunkt

  1. Leta upp önskad följetong på denna sida:
    https://sverigesradio.se/artikel/pagaende-och-kommande-ljudbocker
  2.  På följetongens "samlingssida" väljer du Länkar till avsnitten som sänts i FM 
  3. I listan med tidpunkter, klickar du på önskad del:

  4. Lyssna genom att trycka på play-knappen vid sidans rubrik. I anslutning till den knappen står det "Lyssna från tidpunkt: [tid]"


Sveriges Radio Play: lyssna vidare där du avbröt uppläsningen 

Om du lyssnar i appen och vill lyssna "lagom mycket åt gången" av rent praktiska skäl - få lyssnare vill spela upp 180 minuter i ett svep - så är det enklast att spela upp det långa avsnittet, och helt enkelt sluta lyssna där det passar dig.

Återta lyssningen genom att leta upp avsnittet under Min sida i appens nederkant -> Inställningar -> Lyssningshistorik. Tryck på play-knappen så fortsätter berättelsen där du senast slutade lyssna! 

Hitta rätt tidpunkt i Sveriges Radio Play

Du som brukar lyssna på Radioföljetongen i P1 och har missat en del, hittar information om vid vilken tidpunkt inne i "lång-avsnittet" respektive del har sänts. Tiderna står i avsnittets beskrivning, som du når genom att gå till "lång-avsnittet" i appen och trycka på "Visa mer".


Med hjälp av tidsangivelsen kan du spola till rätt tidpunkt. På hemsidan, som fungerar bra även på surfplattor och i mobiler, är det alltså lite enklare eftersom det finns länkar som leder in till rätt del av avsnittet utan att du själv behöver spola fram ljudet.

Kontakta oss i supportforumet om du vill ha en tydligare beskrivning för hur du når denna information! Här finns en diskussion om ämnet:
Radioföljetongen: flera korta avsnitt var enklare