Sveriges Radio

Frågor och svar om appens nya navigation

Uppdaterad

Under våren och försommaren rullar vi ut en ny navigation för appen Sveriges Radio Play för både Android och Iphone. Under det arbetet kan det en tid bli lite svårare att hitta i appen, inte minst för att appens delar förändras i lite olika takt. Vi arbetar på att allt ska bli klart så snart det går!

Varför får appen en ny navigation?

Vi vill lyfta fram Sveriges Radios rika innehåll och göra det lättare att hitta rätt innehåll utifrån behovet för stunden. 

  • Nyheter är startpunkten för ett starkt aktualitetsfokus och nytt innehåll 
  • Poddsidan är det naturliga stället för all efterhandslyssning, där du bland annat når dina favoritprogram och får personliga tips
  • Från Kanalsidan lyssnar du direkt på din kanal. Där hittar du även tablåerna.

Navigationen i toppen kommer framöver att kunna byggas ut med fler ingångar för att göra det enklare att nå stora sektioner i appen, t ex till lokalt innehåll eller sport.

I samband med att vi gör om navigationen blir Min Sida enklare och tydligare. Vi lyfter även fram Sök som en egen ingång i bottennavigationen.

Varför försvann "kanalknapparna" från appens startsida?

De forna kanalknapparna puttade ned annat innehåll, samtidigt som det var otydligt att de var ett sätt att lyssna direkt. Många lyssnare tolkade kanalingångarna som "ren dekoration".

Eftersom vi vill att Nyhetssidan ska vara levande och ha ett högt aktualitetsfokus har vi valt att låta Kanalsidan bli vyn där du enkelt når din kanal och tablåerna. Där kan vi utveckla en bättre upplevelse för att lyssna direkt på kanaler, som att tydligare presentera vad som sänds i kanalerna just nu.

Jag lyssnar alltid på samma kanal. Hur startar jag den enklast?

I spelaren ligger det du senast lyssnade redan inläst. Där kan du snabbt starta din kanal!

Det går även att välja vilken sida du vill ha som appens startsida och kan då ställa in så att appen alltid startar från Kanalsidan.

Nu får jag skrolla för att växla mellan P4 och P4 Plus. Kan det förenklas?

Tidigare gick det att ha en egen kanal som en genväg på startsidan. Den funktionen finns inte med i den nya versionen av appen, men vi ser över det behovet. 

Den senast spelade kanalen visas nu överst på Kanalsidan och vi har gjort det enkelt att växla mellan P4-kanaler utan att ändra inställningar. Vi planerar att fortsätta att göra kanalsidan till en levande plats med stor nytta för lyssnarna.

Var hittar jag listor med program uppdelade per kanal och per kategori?

I nederkanten av appen finns länken Sök. Där hittar du numera listorna över våra Alla program A-Ö, program filtrerade per kanal med mera.

Uppdelningen i olika kategorier (Dokumentärer, Drama och så vidare) hittar du numera under Poddar i appens topp-meny.

Hjälp! Hur gör jag för att ...?

Du kan alltid vända dig till vårt forum, där du får personlig hjälp under kontorstid:
Besök vårt forum för teknisk support.

warning Created with Sketch.