Sveriges Radio

Sommar i P1 & Vinter i P1

Uppdaterad

I Sommar & Vinter i P1 hör du våra sommarpratare berätta om sina personliga upplevelser och spela sin favoritmusik. Programmet sänds i radio och i poddversion.

Vilka sommarpratar 2024?

Nu är det officiellt vilka som blir årets sommarvärdar. Hampus Nessvold inleder på midsommardagen följd av Lasse Åberg och sommaren avslutas med Marcus & Martinus och Suzanne Osten. Däremellan hörs bland andra Joakim Paasikivi, Anna Lindmarker, Ebba Andersson, Kenza Zouiten Subosic, Marcus Wandt och 96-åriga världsdirigenten Herbert Blomstedt. Här hittar du hela listan över årets sommarvärdar.

Hur väljer Sommar i P1 sina sommarpratare?

Redaktionen söker goda berättare och personer som på olika vis setts och hörts under det gångna året. 

Om du har ett tips på en intressant person som du skulle vilja höra som Sommarvärd, lämna gärna information genom att mejla direkt till redaktionen.

Var hittar man kalendern med alla sommarvärdar? 

Kalendern med årets sommarvärdar ser du här, man kan skriva ut kalendern i stående och liggande format och sätta på kylskåpet. 

Jag vill lyssna på gamla sommarprogram. Var hittar jag dem?

Vi har lagt upp många gamla sommarprat på vår hemsida. Du hittar de antingen här i en alfabetisk lista eller här i kronologisk ordning.

Varför hittar jag inte ett gammalt sommarprogram?

Alla Sommarprogram som har sänts sedan 2000-talet är digitaliserade och finns uppladdade på vår hemsida. Sedan 1997 har alla program bevarats, innan dess var det dock långt ifrån alla program som arkiverades. Vi arbetar med att digitalisera fler arkiverade program i mån av tid.

Guide taggad med: P1 sommar Vinter
warning Created with Sketch.