Sveriges Radio

Musikhjälpen

Uppdaterad

Programledarna 2023: Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén. Resande reporter var Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg var Assia Dahir.

 

När och från vilken stad sändes Musikhjälpen 2023?

Den 11-17 december sändes Musikhjälpen från Stortorget i Växjö.

Vilket tema hade Musikhjälpen 2023?

Temat var ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid – fler än 700 miljoner människor är drabbade och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Bidrag till Musikhjälpen 2023 kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas. Det handlar dels om akuta insatser för att rädda liv – som matpaket, näringsbehandlingar, rent vatten och sanitet – men bidrag kan även gå till att stötta långsiktig förändring. 

Hur kan jag bidra till Musikhjälpen?

Vad roligt att du vill bidra! Man kan bidra på flera sätt, se vad som passar bäst för dig: https://sverigesradio.se/artikel/5954368 

Vilka var programledarna 2022? 

Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson.

Min organisation vill samarbeta med Musikhjälpen 

Du kan komma i kontakt med Musikhjälpen genom att mejla direkt till musikhjälpen@sverigesradio.se men innan du gör det kolla in svaren på några av de vanligaste frågorna här

Jag vill komma i kontakt med Musikhjälpens producent och ansvarig för livemusiken i år 

Mejla ditt ärende till Lyssnarservice@sverigesradio.se så hjälper vi dig att komma i kontakt med dem. 

Jag har en hörselnedsättning och vill följa Musikhjälpen 

Vad roligt att du vill följa Musikhjälpen! Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2. Du kan följa sändningen på SVT Play och aktivera undertexten eller i SVT2 där programmet är textat.  

Var kan man följa Musikhjälpen? 

Vi finns på samtliga sociala medier plattformar, i Sveriges Radio Play appen, på webben. Du kan även streama Musikhjälpen på SVT Play. 

Vad går Musikhjälpens pengar till? 

Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med temat på olika sätt. 

Guide taggad med: musikhjälpen
warning Created with Sketch.