Sveriges Radio

Licensiering av arkivmaterial

Uppdaterad

Kommunikationsenheten hanterar licensieringar för Sveriges Radio. Vi hjälper skivbolag, bokförlag, tidningar, filmbolag, tv- och produktionsbolag samt museer, kompositörer, artister och myndigheter som vill använda vårt ljudarkiv och våra nyhetsbilder. Ljudet och bilderna kan sedan användas i filmer, böcker eller informationsmaterial. Om du har en professionell förfrågan kan du kontakta oss

Notera att delar av Sveriges Radios arkivmaterial även finns bevarat i Svensk Mediedatabas hos Kungliga Biblioteket och är tillgängligt för dig som forskar eller vill göra egen research för ditt projekt. Läs här för mer information.

Programkopior till privatpersoner

Som privatperson kan du lyssna på och ladda ner en mängd program, poddar och ljudklipp som ligger ute på Sveriges Radios hemsida och som finns i appen Sveriges Radio Play. Lyssningskopior av program ur ljudarkivet går däremot inte att köpa eller få, även om du har medverkat i programmet. Det gäller både nyare och äldre inspelningar.

Övrigt

Sveriges Radios licensierar aldrig sitt material till reklam eller marknadsföring. Inte heller till politiska partier eller religiösa samfund – eller produktioner som de står bakom.

Sveriges Radios skivbolag (SR Records) och bokförlag (Sveriges Radios förlag) är inte längre aktiva.

Kontakt: licensiering@sverigesradio.se

Guide taggad med: arkiv licensiering ljudarkiv Programkopior
warning Created with Sketch.