Sveriges Radio

Sport i P4

Uppdaterad

Vad gör Radiosporten?

Vi bjuder på över 100 timmar direktsänd sport varje vecka i P4 och på helgerna i programmet Sportextra. Vi har unika sändningsrättigheter från alla stora sporthändelser i världen som till exempel VM, EM och OS under både vinter och sommar. Vi delar även ut det prestigefulla Jerringpriset på Idrottsgalan varje år till en framstående idrottsperson.

Varför sänder ni så mycket sport i P4? 

P4 har en bred målgrupp och ett brett uppdrag. Det är en uppskattad kanal av många lyssnare – inte minst för sportsändningarna som är populära hos många. Under större idrottsevenemang när allmänintresset är stort kan Radiosporten också ta extra plats i tablån. 

Sportbevakningen är en del av P4:s uppdrag. Kanalen ska bland annat sända nyheter, aktualiteter, sport, kultur, underhållning, service och trafikinformation.

Kan ni inte starta en egen sportkanal för de som vill ha sport i P4? 

Frågan om en särskild sportkanal dyker upp med jämna mellanrum. Det finns idag inte möjlighet att starta en egen kanal för sportsändningarna på grund av att det inte finns lediga frekvenser på FM-bandet. Hur möjligheten ser ut i framtiden vet vi i dagsläget inget om.  

Har du synpunkter på innehållet i sportsändningarna kan du kontakta redaktionen via e-post: radiosporten@sverigesradio.se 

Läs mer frågor och svar här:
sverigesradio.se/artikel/svar-pa-dina-fragor-om-radiosporten

Guide taggad med: radiosport Sport i P4
warning Created with Sketch.