Sveriges Radio

Väderleksrapporter i P1 – hur ofta och vad gäller?

Uppdaterad

I P1 sänds väderleksrapporter från SMHI vid fem tillfällen under dygnet, utöver det gör också nyhetspresentatörerna ett antal korta väderuppdateringar varje dag. Sveriges Radios längsta SMHI-sändning är tio minuter och sänds på kvällen, övriga är runt fem minuter långa.

Många människor väljer idag att hämta sin väderinformation i olika väder-appar i mobilen eller via datorn där man kan få mer detaljerad information om just det område man själv är intresserad av.  
Vädret är en viktig service till lyssnarna men måste samsas om sändningstiden med allt annat som P1-publiken tycker är viktigt och intressant att lyssna på.

I Sveriges Radios lyssnarmätningar framkommer att intresset för väderprognoserna i radion är betydligt lägre än för nyheter och andra program. Många lämnar radion när de längre väderrapporterna kommer.

Därför ser vi kontinuerligt över var väderleksrapporterna ligger i tablån, och samarbetar med SMHI för att göra övergången från aktualiteter eller nyheter till väder så smidig som möjligt.

Guide taggad med: smhi väder väderleksrapport
warning Created with Sketch.