Sveriges Radio

Var hittar jag Dagens Eko och Ekots nyhetssändningar?

Uppdaterad

Har Dagens Eko försvunnit?

Nej, men från och med februari 2023 används titeln Dagens Eko för en fördjupande nyhetspodd från Ekot. Denna podd hittar du i appen Sveriges Radio Play genom att söka på "Dagens Eko" eller via webben här: https://sverigesradio.se/dagens-eko Podden sänds även i P1.

Du kan läsa mer om podden Dagens Eko här: https://sverigesradio.se/artikel/daglig-nyhetspodd-fran-ekot-fordjupar-och-ger-perspektiv

Var hittar jag nyhetssändningar?

Du hittar alla nyhetssändningar precis som tidigare genom att lyssna i våra linjära kanaler (inga ändringar har gjorts i sändningstider eller innehåll), i appen Sveriges Radio Play genom att klicka på "Nyheter" eller söka på "Ekot". Alla längre nyhetssändningar hittar du t.ex. för efterhandslyssning i programflödet som heter "Ekot nyhetssändning".

De långa nyhetssändningarna som sänds linjärt heter nu till exempel "Ekot 06.00", "Ekot 16.45" eller "Ekot 17:45". Sök alltid på "Ekot", så hittar du varje större nyhetssändning i programflödet som heter "Ekot nyhetssändning".

Tidigare har Ekots nyhetssändningar benämnts på olika vis (som Lunchekot, Dagens Eko och Kvällsekot) trots att det är liknande innehåll från samma redaktion. Nu utgår vi från att ha Ekot + sändningstid i titeln. Genom en gemensam namnstruktur vill vi vara tydliga med att detta är Ekots nyhetssändningar - oavsett vilken tid på dagen de sänds. På webben finns de här:
https://sverigesradio.se/ekot

Varför heter podden "Dagens Eko"?

Så här beskriver Ekots chef Klas Wolf-Watz det i detta pressmeddelande som skickats ut om den nya podden:
https://sverigesradio.se/artikel/daglig-nyhetspodd-fran-ekot-fordjupar-och-ger-perspektiv

Podden får namn efter den klassiska kvart i fem sändningen ”Dagens Eko”.

– Vi tyckte det gav en tydlig signal om att den här podden blir en modern tappning av allt det som är så starkt med Ekot. Trovärdigheten, kvalitén och historien från 1937 som vi nu laddar om för att nå nya lyssnare, säger Klas Wolf-Watz.


warning Created with Sketch.