Sveriges Radio

Varför saknas en väckarklocka i Iphone-appen?

Uppdaterad

Möjligheten att vakna till Sveriges Radio är något som många lyssnare önskar. En väckarklocka finns tillgänglig i appen Sveriges Radio Play för Android och har tidigare funnits i IOS-appen, men dessvärre har vi valt att ta bort funktionen för våra IOS-användare. 

Anledningen är att Apple begränsar vad en app får göra i bakgrunden. En app kan till exempel bara få mediaspelaren att starta en ljudström medan appen är i förgrunden. För att vald kanal skulle starta, krävde därför den väckarklocka vi tidigare hade att appen låg synlig på skärmen hela natten. Om man av misstag släckte skärmen eller råkade starta en annan app så att Play-appen hamnade i bakgrunden, så startade inte klockradion. Efter en teknisk förändring där väckarklockan helt slutade fungera, valde vi att inte lägga resurser på att återställa en så opålitlig väckningsfunktion. 

Det finns dock andra Iphone-appar med väckarklocka som fortfarande låter dig vakna till våra kanaler. Även dessa appar måste ligga i förgrunden (synliga på skärmen), och har alltså samma problem som vår tidigare väckarklocka. Om du använder en sådan app, så bör du även ställa in telefonens inbyggda alarm som "reserv-väckning" när det är extra viktigt att du vaknar en viss tid! 

Om du vill få förslag på alternativa appar, så hör av dig till vårt supportforum. Här kan du se vad vi tidigare har skrivit:
SR Plays klockradio

Det går förstås att vakna till Sveriges Radio på andra vis! Här är några:

  • Klockradio (oftast en vanlig FM-mottagare, men finns även med DAB eller Internetradio)
  • Sveriges Radio Play för Android
  • Sveriges Radios tjänst för Sonos
  • Googles rutiner ihop med "spela [kanal]"
  • Alexas "custom action" ihop med vår Alexa-skill

Vill du veta mer om någon av dessa tjänster, så kontakta oss:
Forum för teknisk support

Att en väckarklocka efterfrågas även för IOS-enheter är vi är medvetna om och det är något vi själva vill utveckla när det väl finns förutsättningar att skapa en pålitlig lösning!

warning Created with Sketch.